Vatikanet: Fire nye ærverdige

Vatikanet, 9. juli 2018 (KI/KAP/Sala Stampa) – Sist torsdag den 5. juli 2018 mottok pave Frans kardinal Angelo Amato SDB, den snart pensjonerte prefekten for Helligkåringskongregasjonen, i en privat audiens. Der ga paven kongregasjonen autorisasjon til å promulgere fire dekreter hvor fire personer har fått sine «heroiske dyder» anerkjent og blitt erklært Venerabilis («ærverdige»), noe som betyr at bare et mirakel på deres forbønn gjenstår før de kan saligkåres. Det gjelder:

  • Guds tjener Peter Di Vitale (it: Pietro), ung legmann fra erkebispedømmet Palermo, seminarist; født den 14. desember 1916 i Castronovo di Sicilia i Palermo i Italia, død den 29. januar 1940 samme sted, 23 år gammel.
  • Guds tjener Georg La Pira (it: Giorgio), legmann fra erkebispedømmet Firenze, født den 9. januar 1904 i Pozzallo i Ragusa i Italia, død den 5. november 1977 i Firenze i Italia, 73 år gammel.
  • Guds tjenerinne Alexia González-Barros González, ungdom fra erkebispedømmet Madrid, født den 7. mars 1971 i Madrid i Spania, død den 5. desember 1985 i Pamplona i Navarra i Spania, fjorten år gammel.
  • Guds tjener Karl Acutis (it: Carlo) (bildet), ungdom fra erkebispedømmet Milano, født den 3. mai 1991 i London i England, død den 12. oktober 2006 i Monza i Milano i Italia, femten år gammel.

Kathpress / Den hellige stols pressekontor / Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo) (pe)