Søndag 30. september feirer vi Caritas-søndag

_E4A3661 (002).jpg

CARITAS-SØNDAG: Søndag 30. september går kollekten i alle menighetene i Norge til Caritas arbeid for å bekjempe sult i Asia, Afrika og Latin-Amerika. FotoAlf Berg

 

Søndag 30. september feires Caritas-søndag i alle landets menigheter. Denne dagen går all kollekt fra søndagsmessene i alle menigheter til Caritas Norges arbeid for å bekjempe sult i Asia, Afrika og Latin-Amerika. Caritas-søndagen innleder den årlige Høstaksjonen mot sult i verden.
 

Les mer om høstaksjonen 2018

 

Flere sulter

For tredje år på rad øker antall mennesker som sulter. 821 millioner barn og voksne våkner- og legger seg sultne hver dag. Konsekvensene er brutale, spesielt for barn. Tre millioner barn dør av sultrelaterte årsaker hvert eneste år. 201 millioner barn risikerer alvorlige vekst- og utviklingsskader fordi de ikke får nok næring de første årene. Dette påvirker dem for livet. Mange får mangelsykdommer, de sliter på skolen, og som voksne vil de ofte tjene mindre enn barn som fikk nok mat i oppveksten.

 

Årsaker til sult

Ekstremvær, som tørke og flom, er blant de viktigste årsakene til økende sult, derfor hjelper Caritas Norge småbønder som er rammet av klimaendringene. Vi gir dem robuste såkorn og opplæring i effektive og klimasmarte dyrkingsmetoder. Slik får familier økt avlingene sine og slipper å sulte. 86 prosent av familiene som har deltatt i våre matsikkerhetsprosjekter spiser nå tre næringsrike måltider per dag.

 

Støtt høstaksjonen!

Ingen barn skal sulte i en verden med nok mat.  Din støtte redder liv!

Slik støtter du høstaksjonen:

  • SMS: Send Nullsult til 2160 (200,-) eller
  • Vipps til 12135. Merk betalingen Nullsult
  • Gavekonto: 8200.01.93433. Merk betalingen "Nullsult"