Pave Frans ber for menneskene i Venezuela

 

td89f0a2.jpg

BER FOR NABOLANDET: Pave Frans er i Panama under Verdensungdomsdagene 2019. Han uttrykker sin bekymring for situasjonen i Venezuela og ber for landets innbyggere. Foto: REUTERS/Alessandro Bianchi

 

Pave Frans er bekymret for opptøyene i Venezuela, som så langt har kostet 26 menneskeliv.

Pave Frans var torsdag i Panama som en del av et fem dager langt besøk i forbindelse med feiringen av Verdens ungdomsdag. Der ble han møtt av tusenvis av unge katolikker fra hele verden, og et titalls av dem holdt opp et gigantisk gult, blått og rødt banner med påskriften «be for Venezuela».

Situasjonen i det latinamerikanske landet har vært kaotisk den siste tiden etter at opposisjonsleder Juan Guaido med støtte fra USA og flere andre erklærte seg selv midlertidig president, og med det satte i gang en spent konflikt med president Nicolás Maduro. Flere har mistet livet i protester.

– Pave Frans er orientert om utviklingen i Venezuela og følger nøye med, sier pavens talsperson Alessandro Gisotti.

– Han ber for alle de pårørende og menneskene i landet. Han støtter alle muligheter til å hjelpe landet fra å lide ytterligere, sier han videre.

Paven selv holdt en tale for latinamerikanske biskoper. Panama er et viktig knutepunkt for migranter som forsøker å ta seg til USA, og paven rettet oppmerksomheten mot deres situasjon.

– Migranter ønsker bare de minimumet som trengs for å sikre seg en bedre framtid, sa han.

Pave Frans tok også til orde for at unge katolikker må kjempe mot korrupsjon, og løftet fram problemene med «femicide» i Latin-Amerika, der over 2.800 kvinner ifølge ELAC blir drept hvert år.

– Drapene på kvinner er en pest for vårt kontinent, sa han.

(©NTB)