Den hellige far vil ikke megle i Venezuela før begge parter ber om det

 

td8c8e3e.jpg

UROLIG: Pave Frans er bekymret for utviklingen i Venezuela, men vil ikke tilby seg å megle før begge parter i konflikten ber ham om det. Foto: REUTERS / Henry Romero

 

 

Pave Frans sier han er åpen for å gå inn i en meglerrolle i Venezuela, men på betingelse av at begge parter i krisen ber ham om å gjøre det.
 

 

Venezuelas president Nicolás Maduro sa mandag i et intervju med den italienske fjernsynskanalen Sky TG24 at han har sendt et brev til paven der han ber ham om å tilrettelegge for dialog mellom regjeringen og opposisjonen.

– Jeg vil åpne brevet. Jeg skal se på om det er noe som kan gjøres. Men betingelsen er at begge parter må be om det, sa pave Frans om bord på flyet på vei til Roma etter et besøk i Abu Dhabi tirsdag.

Vatikanet følger utviklingen i Venezuela tett. Pave Frans, som kommer fra Argentina, er den første paven fra Latin-Amerika. Hans nære medarbeider statssekretær Pietro Parolin har tidligere vært Vatikanets ambassadør til Venezuela.

I forrige uke nektet paven å velge side i konflikten mellom Maduro og opposisjonen. Paven sa han støtter «hele befolkningen i Venezuela» og uttrykte uro for risikoen for «blodsutgytelse».