R.I.P. Agnes Ignatia Lepping

 

«Det er ikke lenger noen i meg som søker jordisk materie – i meg suser det levende vann, som forteller meg innvendig: Gå - til din far!»

Ignatius av Antiokia

 

 

Agnes_redigert.jpegGud, den kjærlige og barmhjertige Far, har kalt Agnes Ignatia Lepping hjem til seg i sin herlighet. Agnes ble født 13.9.1929 i Wennewick nær Vreden, Tyskland, og døde 12.02.2019 i Detmold, Tyskland.  

 

Agnes’ barndom var preget av foreldrenes tidlige død. Som eldst av seks søsken ble hun allerede tidlig konfrontert med nødvendigheten av å jobbe på foreldrenes gård. Dermed måtte hun sette personlige ønsker, slik som for eksempel studium og utdanning, i annen rekke. Etter fullført skolegang jobbet hun tre år på foreldres gård, deretter fire år som hushjelp, etterfulgt av to år som fabrikkarbeider. Så hjalp hun atter til på foreldrenes gård. På bakgrunn av hennes kristne familie i et lite bygde-samfunn, modnet etterhvert hennes beslutning om å tjene Gud helt og fullt.

 

Den 19.4.1958 trådte hun inn i St. Bonifatius instituttet. Hun avla de første løfter i 1961 og avsluttet dermed sin formasjonstid med innsats i Westerland og Detmold.  I 1970 overga hun sitt liv fullstendig til Gud og livsfellesskapet ved å avlegge evige løfter. Dybden i troen var kilde for hennes store omsorg og utrettelige kreative kraft. Dette hadde hun virkelig bruk for i sitt virke som kjøkkensjef ved Caritas-sykehjemmet i Bremen, på sykehjemmet i Levanger, i vårt hovedsete i Detmold med kurssenteret for ungdom, og på leirstedet for familier med barn på Michaelshof i Rhön. Kunne en familie som deltok på Michaelshofs juleleir noensinne glemme de uuttømmelige fat med julebakst og deilige spesialiteter?

 

Ferdigheter av en helt annen type ble tydelige da ny drift, planlegging og bygging av nytt kjøkken sto for tur, både i Levanger og i Rhön. Agnes satte seg inn i arbeidet med stor energi og kompetanse. Kompensasjon og avslapping fant hun om og om igjen i sitt elskede hagearbeid. Hennes «grønne fingre» ga (nesten) døde planter nytt liv.

 

Hennes vedvarende vennlighet i omgang med medarbeidere og gjester bidro til glede og et godt arbeidsmiljø i enhver institusjon, som hun virket i. Også møtene med trosfeller i menigheten etterlot blivende minner.

 

Vi takker henne for mange år i medvandring, felles bønn og virke samt for hennes vitnesbyrd.

 

Vi lyser fred over hennes minne.

  

For familien                                                                              For Institut St. Bonifatius

Johanna Niestegge                                                                     Brigitte J. Kulüke

 

Requiem-messen ble feiret lørdag, 16.2.2019  kl. 11.00 i Lioba-kapellet i St. Bonifatius Institutt i Detmold. Agnes ble gravlagt på instituttets egen kirkegård.