Pave Frans sender kondolanser til de berørte etter terroranslaget på New Zealand

 

td78c71d.jpg

SORG: Pave Frans kondolerer de pårørende etter terroranslagene på New Zealand. Foto: REUTERS/Tony Gentile 

 

Pave Frans uttrykker medfølelse med alle borgere av New Zealand, og spesielt medlemmene av det muslimske trossamfunn, i etterkant av terroranslagene mot to av moskeene i byen Christchurch.

 

Her følger telegrammet som ble sendt av utenriksminister Pietro Parolin på vegne av pave Frans:

 

Hans hellighet pave Frans føler sterk sorg etter å ha blitt informert om de skadede og drepte som følge av de meningsløse voldshandlingene mot to moskeer i byen Christchurch. Han forsikrer alle borgere av New Zealand, og spesielt medlemmer av det muslimske fellesskapet, om sin dype medfølelse i etterkant av disse angrepene.

Pave Frans har sikkerhets- og helsepersonellets risikable innsats i sine tanker, og ber om at de skadede skal heles, at de som sørger over sine kjære, skal trøstes og for alle andre som er berørt av denne tragedien. Han overlater de drepte til Gud den allmektiges kjærlige nåde, og ber om trøst og styrke for landet i en prøvelsens tid.  

 

 

Vatikanet 15. mars 2019

 

Pietro Parolin

Utenriksminister