Velkommen til fasteretrett med kardinal Anders Arborelius

 

Kommer til Bergen 15. – 17. mars 2019

6fecd72c-21b5-4156-b4ef-255312296c30.jpeg

STILLE DAGER: Du kan oppleve stille dager i kontemplasjon sammen med kardinal Anders Arborelius, biskop av Stockholm, i St. Paul menighet, Bergen, denne fastetiden. Her ser du kardinalen i sin ttitularkirke Santa Maria degli Angeli e dei Martiri, Roma. Foto: Petter T. Stocke-Nicolaisen 

 


Fredag 15. mars kommer Skandinavias første kardinal til Bergen for å holde fasteretrett i St Paul menighet. Tema for retretten er «Å leve i Guds nærvær».

 
Tekst: Ewa Bivand


Kardinal Anders Arborelius OCD har i hele sin tid som biskop også vært en høyt skattet retrettholder over hele Skandinavia. Det er en stor glede og ære for St. Paul menighet, Bergen, at han finner tid til å komme. Det er også en særlig stor glede for sekularkarmelittene i menigheten, siden kardinal Arborelius var munk i karmelittklosteret Norraby kloster i Skåne fra 1971. Han ble presteviet i 1979, og har siden 1998 vært biskop av Stockholm. 28. juni 2017 ble han kreert til kardinal av pave Frans.

 
Tid for sjelelig ransakelse

For oss katolikker er fastetiden en tid for etterfølgelse av Kristus i ørkenen, en tid for vårrengjøring i sjelen, en tid til bønn, faste og å lytte til Gud. Fasteretrett er en katolsk tradisjon hvor vi lytter til Guds ord i stillhet. Samvittighetsransakelse og skriftemål er en del av forberedelse til å feire Påskens Triduum: Herrens korsfestelse og Oppstandelse.

 
Stille sammen

I fasteretretten vil kardinalen gi oss et utgangspunkt for refleksjon og bønn i foredrag og prekener, som vi får rikelig anledning til å bearbeide i stillhet i kirken, i eukaristien, fellesbønn og skriftemål. For at retretten virkelig skal være tid til fornyelse, tid til å lytte til Gud, skal den holdes i stillhet. Det blir stillhet også mens vi spiser lunsj på lørdagen. Det er ikke første gang vi har stille retrett i menigheten, men vi har erfart at selv om det kan være utfordrende og annerledes, så er det også nyttig.

 
Praktisk informasjon

Velkommen til retrett – du kan delta på hele retretten eller deler av den. Påmelding til menighetskontoret bergen@katolsk.no – dette av hensyn til servering av lunsj på lørdag. Det er ingen påmeldingsavgift, men det vil under lunsjen bli mulighet for å gi kollekt for å dekke kostnadene.

 

Program

Fredag 15.3:
  • 17.15: Foredrag (Auditoriet)
  • 18.30: Korsvei i kirken
  • 19.00: Messe, tilbedelse og mulighet til skrifte etterpå
Lørdag 16.3:
  • 10.00: Messe
  • 11.30: Foredrag (Auditoriet)
  • 12.30: Sakramental tilbedelse – skriftemål
  • 13.30: Lunsj i stillhet (Krypten)
  • 15.00: Foredrag (Auditoriet)
  • 16.00: Rosenkrans i kirken, mulighet for skriftemål
Søndag 17.3:
  • 11.00: Høymesse med påfølgende kirkekaffe i Krypten

 

Flere saker om kardinal Arborelius 

 

 Les på polsk