Med lys i hendene venter vi Herren

"I denne hellige natt da vår Herre Jesus Kristus gikk over fra døden til livet, innbyr Kirken sine barn som er spredt over hele jorden, til å møtes for å våke og be. Vi minnes Herrens påske, vi lytter til hans ord og feirer hans mysterier, og vi håper å få del i hans seier over døden og å leve med ham i Gud."

 
Påskenatt er ifølge eldgammel tradisjon våkenatt for Herren (2 Mos 12,42). I pakt med Evangeliets ord (Luk 12,35–37) venter de troende på sin Herre med tente lys i hendene, så han kan finne dem våkne når han kommer og innby dem til sitt bord.

 

– Velge Jesus framfor karriere, stolthet, nytelse og rikdommens prakt, sa pave Frans i sin preken påskenatt. 

Mer fra preken følger under videoen.

 

Se vigilien presidert av pave Frans fra Peterskirken:

 

Pavens preken påskenatt:

Under vigilien i Peterskirken påskeaften, ba pave Frans folk om å kjempe mot kynisme og unngå å lete etter meningen med livet i materialismen.

– Begrav ikke håpet! utbrøt den katolske kirkens overhode etter å ha påpekt at når det går dårlig, så «mister vi hjertet og begynner å tro at døden er sterkere enn livet».

– Vi blir kyniske, negative og fortvilet, sa paven i Peterskirken i Vatikanet lørdag kveld.

For kristne er påsken en dag med håp og glede, der de feirer sin tro på at Jesus beseiret døden ved å gjenoppstå etter korsfestelsen.

– Synden forleder. Den lover enkle og raske ting, rikdom og suksess, men etterlater seg bare ensomhet og død, sa Frans.

– Synden leter etter liv blant det som er dødt, etter meningen med livet i ting som går bort.

Den 82 år gamle paven oppmuntret videre de troende til å velge Jesus framfor karriere, stolthet, nytelse og rikdommens prakt.

(©NTB)

Les hele pavens preken