Notre-Dames tre rosevinduer er intakte

 
tdbdb784.jpg
GLASSSKATT BERGET: De tre store rosevindene i Notre-Dame er intakte etter brannen. Foto: AP / NTB scanpix
 
 

De tre store glassmaleriene, de såkalte rosevinduene, i Notre-Dame er intakte etter brannen, opplyser Frankrikes kulturminister.

 

BTzG9S6lVEU.jpgDe tre rosevinduene er fra 1200-tallet og har overlevd brannen, men strukturen rundt som holder dem på plass, har fått skader, opplyser kulturminister Franck Riester onsdag, to dager etter den voldsomme brannen. På bildet til høyre ser du hvordan det nordre rosevinduet tar seg ut fra innsiden av kirken  (Foto: REUTERS/Charles Platiau).

Også det gigantiske orgelet og de største maleriene som ikke kunne flyttes i sikkerhet, er i overraskende god stand men må gjennom restaureringsarbeid.

Da brannen brøt ut, ble det lagt ned en iherdig innsats for å få reddet så mye som mulig av katedralens kulturskatter i sikkerhet. Både prester og brannfolk deltok i bergingsarbeidet. Men flere av de største kulturskattene kunne ikke fraktes ut. Derfor er lettelsen stor over at skadeomfanget på disse er mindre enn først fryktet.

(©NTB)

 

Les mer om Notre-Dame