Fotball er bra sier pave Frans til ungdommen

Paven og fotball_VATICAN MEDIA HANDOUT.jpg

LAGIDRETT: Pave Frans oppfordrer alle unge itl å delta i lagidrett, Foto: Vatican media

 

Pave Frans oppfordrer unge mennesker til å engasjere seg i idrett.

 

«Fotball er en lagidrett, du kan ikke ha det gøy alene og det er bra i et samfunn som fokuserer så mye på det personlige jeg’et,» sa pave Frans til 6.000 unge mennesker på et stort arrangement den 24. mai. Paven var invitert som taler på et møte arrangert av den italienske sportsavisen La Gazzetta dello Sport i samarbeid med fotballorganisasjonen Italian Gamer Federation of Soccer.

 

Lek og spill

Pave Frans fremhevet at fotball er en lek, et spill og at det er det som gir idretten dens skjønnhet. Men mange ganger kan leken bli forvandlet til en voldsom konkurranse som skaper bitterhet blant så vel spillere som foreldre og trenere. Det kaster skygger over idrettens skjønnhet, mente paven.

Lær barna gleden og verdien i sport, og pass på å oppmuntre dem, særlig ved nederlag, «for etter kampen og spillet venter et liv på dem,» sa paven. «Alt som dere gjør og sier og hvordan dere sier det, er en lærdom for idrettsungdommen og det etterlater spor hos dem på godt og vondt.» (Signum/The Tablet)

 

Les mer: