Organist mottok pavelig utmerkelse

IMG_0830.JPG

PAVELIG UTMERKELSE: Lechoslaw Bednarski har vært organist i St. Olav menighet i Tønsberg i over 30 år.

 

28. april 2019, på miskunnssøndag, fant en stor begivenhet sted i St Olav menighet i Tønsberg. Det er i seg selv en begivenhet at generalvikaren feirer messe med oss. Denne gangen var det ekstra stort siden monsignor Hai også var hos oss for å overrekke den pavelige utmerkelsen Pro Ecclesia et Pontifice til menighetens organist; Lechoslaw Bednarski.

 

Tekst: Gunnhild Bærø

 

Lech, som han kalles til daglig, kommer fra Gdansk i Polen og er utdannet ved musikkonservatoriet der. Han har vært utøvende musiker og musikklærer i Norge i en årrekke. Han har fått utmerkelsen fordi han har tjent St. Olav menighet i Tønsberg med sitt orgelspill i over 30 år.


Fast organist

Etter at kirken i Tønsberg fikk orgel, har Lech, uten vederlag, vært menighetens faste organist. Han har nå nådd den anselige alder av 86 år, og spiller fremdeles til hver søndagsmesse og ved andre høytider. Han har gjennom sitt samarbeid med menighetens kor beriket messen på en måte som ikke kan verdsettes nok.

Lech har også, sammen med sin kone Maria som er sanger, vært et naturlig midtpunkt når menigheten samles til fest og glede. Med sitt musikalske talent og ved sitt vesen, har han vært et av fundamentene for den gode virksomheten i menigheten. Og er det fremdeles.

Villighet til tjeneste

Man kan ikke snakke om Lech uten å nevne hans usedvanlige beskjedenhet og ydmyke holdning. Han holder seg alltid i bakgrunnen og streber på ingen måte etter oppmerksomhet om sin egen person. Han er et eksempel for andre ved sin uselviske væremåte og ved sin villighet til tjeneste.

 

Katolsk.no gratulerer med utmerkelsen!