Pave Frans fylt av sorg etter at far og datter druknet

 

cq5dam.thumbnail.cropped.750.422.jpg

BE FOR DEM: Far og datter omkom i Rio Grandes farlige strømmer under et forsøk på å nå USA. Foto: Vatican News

 

Pave Frans sørger etter at to migranter, en ung far og hans lille datter, druknet i elven Rio Grande under et forsøk på å nå USA fra Mexico.

  

Tekst: Vatican News

 

«Pave Frans ble svært bedrøvet da han så bildene av faren og hans datter som druknet etter å ha blitt tatt av Rio Grandes sterke strømmer», heter det i en uttalelse fra Den hellige stols kommunikasjonsavdeling. Rio Grande er grenseelven mellom USA og Mexico.

På spørsmål fra journalister svarte Alessandro Gisotti, Vatikanets midlertidige kommunikasjonsdirektør:

– Paven ble sterkt berørt av deres drukningsdød, og han ber for dem og for alle migranter som har mistet livet på flukt fra krig og elendighet.

 

Migranter fra El Salvador

Oscar Alberto Martinez Ramirez (25) og hans datter Valeria (23 måneder) druknet i Rio Grande søndag 23. juni da de la på svøm for å nå amerikansk territorium.

De to salvadorianske migrantenes livløse kropper ble skyllet opp på den meksikanske siden av grensen nær Matamoros, som ligger vis a vis Brownsville i Texas.

De ble funnet på mandag, bare én kilometer fra en internasjonal grensebro.

 

Hva skjedde?

Julia Le Duc, journalist i La Jornada, sa at Martinez Ramirez ankom til Matamoros på søndag sammen med sin kone Vanessa Avalos og deres datter Valeria.

Le Duc var tilstede da Avalos ble avhørt av politiet.

Hun sa at familien hadde håpet på å søke om asyl hos amerikanske myndigheter, men at ektemannen Martinez Ramirez bestemte seg for å svømme over elven da han fant ut at det kunne ta flere uker bare å komme igang med prosessen.

– Han krysset elven med den lille piken først og forlot henne på amerikansk side. Så returnerte han for å hente sin kone. Da datteren gikk ut i vannet bak ham, snudde Ramirez for å redde henne. Så ble begge tatt av strømmen, sa Le Duc til den britiske avisen The Guardian.

 

Dødlige fluktforsøk

Flere dusin migranter har omkommet i år under forsøk på å krysse grenseelven Rio Grande, kjent som Rio Bravo i Mexico.

Søndag 23. juni ble to småbarn, et spedbarn og en kvinne funnet omkommet av overoppheting i Anzalduas Park i byen Mission syd i staten Texas.