HOS CARITAS: – Vi deler Kristi kjærlighet til den som trenger oss mest

IMG_7185.jpg

BESØK HOS CARITAS: Generalsekretær Martha Skretteberg fortalte om Caritas’ innsats på hovedsatsningsområdene integrering, matsikkerhet og nødhjelp under møtet med biskop Eidsvig, og OKBs ledergruppe onsdag 6. juni.

 

Biskop Bernt Eidsvig, generalvikar mgr. Huynh Tan Hai og OKBs administrative ledergruppe var onsdag 6. juni invitert til et besøk i Caritas lokaler i Storgata i Oslo for å høre om den katolske hjelpeorganisasjonens oppgaver og utfordringer.

 

Biskopen og representantene for Oslo katolske bispedømme (OKB) ble tatt imot av Caritas’ generalsekretær Martha Rubiano Skretteberg og en rekke av hennes medarbeidere. Skretteberg fortalte om Caritas’ innsats på hovedsatsningsområdene integrering, matsikkerhet og nødhjelp. 12.000 innvandrere har gått på norskkurs i regi av Caritas, og i fjor fikk 110.000 mennesker livreddende matvarehjelp.

 

IMG_7196.jpg

SLÅR AV EN PRAT: Generalsekretær Martha Rubiano Skretteberg og biskop Bernt Eidsvig samtaler med en spansktalende arbeidssøker og hans datter under besøket i Caritas lokaler.

 

Karitativ

Biskop Bernt betonet at Kirken av sin natur er karitativ.

– Det ikke er mulig å drive kirke uten omsorg for de fattige og syke – for da ville det mangle et vesentlig element. Vi gjør ikke dette av frykt for den siste dom, men fordi vi deler Kristi kjærlighet til dem som trenger den mest, påpekte biskopen i sitt foredrag under møtet. 

Caritas Norge ble grunnlagt i 1952 som Norsk Katolsk Flyktninghjelp av Den katolske kirke i Norge. I 1964 ble Caritas Norge en selvstendig stiftelse. Fra sitt hovedkontor i Oslo, jobber Caritas Norge for å bedre hverdagen for mennesker i Norge og i land i Europa, Afrika, Asia og Latin-Amerika. Caritas Norges visjon er en verden uten sult og ekstrem fattigdom, hvor mennesker kan leve i verdighet.

Caritas og OKB ble under møtet enige om å fortsette sitt gode samarbeide og sammen se på hvilke satsninger man kan gjøre i fellesskap fremover.

– Det er både visdom og erfaring i det engelske ordsprog «charity begins at home». Hvis vi ikke befatter oss med nød her, er vårt karitative engasjement ikke i balanse – uansett hvor meget godt vi gjør andre steder, sa biskopen til Caritas.

 

Les på polsk