Byr på unik feiring under Olsok: Historisk messe i Åre

 

Meld deg på via eget skjema 

202010fe-0eb7-4c99-94c1-828e73446f9f.jpg

KONGEN I ØSTERLED: – Vi kjører kl. 9 fra Trondheim til Åre. Vi stopper på pilegrimssteder på veien mot Åre gamle kirke, der det blir feiret pontifikal messe og servert mat, sier Per Albert Vold, leder for Den nasjonale olsokkommisjonen. 

 

Årets nasjonale olsokfeiring byr på en begivenhet av de helt sjeldne: den pontifikale messen i Åre gamle kirke lørdag 27. juli er trolig første gang siden reformasjonen at det feires katolsk messe i den gamle svenske middelalderkirken.

 

 

Skjermbilde 2019-07-17 kl. 14.08.06.png – Etter det vi har kjennskap til, og så langt vi har kunnet sjekke, har det ikke vært feiret katolsk messe i Åre gamle kirke siden reformasjonen, så vi gleder oss stort! sier Per Albert Vold (bilde t.h., foto: Jan Erik Kofoed), leder for Den nasjonale olsokkommisjonen. 

Han forteller at det nå settes opp ekstra busser fra Trondheim til Åre lørdag 27. juli. Åre gamle kirke er bygget i sten og tre i romansk stil, og er fra 1190. Den ligger ved den 564 kilometer lange St. Olavsleden som går fra Selånger ved Sundsvall over fjellene til Nidarosdomen. Dette er veien Hellig Olav fulgte da han sommeren 1030 vendte tilbake fra Novgorod i Russland for å kristne Norge og gjenerobre tronen.

 

Les mer

 

Bestill plass nå

For å delta på årets nasjonale olsokfeiring, bruk dette bestillingsskjemaet
Påmeldings- og betalingsfrist er 20.7.2019