To biskoper åpnet Olavsfestdagene i Roma

 

Fullsatt kirke under norsk festmesse

IMG_20191016_171524.jpeg

ØKUMENISK ÅND: Den katolske kirkens biskop Bernt I. Eidsvig av Oslo og Den norske kirkes biskop ermeritus Ole Christian Kvarme av Oslo presiderte under den store festgudstjenesten i Romas San Carlo-kirke onsdag 16. oktober, minnedagen for Hellig Olavs omvendelse. Foto: Mats Tande

 

Under den store festmessen 16. oktober, i San Carlo-kirken i Roma, deltok i år for første gang to biskoper: Bernt Eidsvig presiderte og Ole Christian Kvarme leste evangeliet, slik markerte de det økumeniske aspektet ved feiringen av Olavsfestdagene i Roma.

 
Tekst: Nils Heyerdahl

 

For noen er disse dagene først og fremst en slags pilegrimsferd. For andre er det kanskje mer en kulturreise som gir rikt utbytte. Men felles for alle deltagere er at de opplever noen fine høstdager i Roma, sammen med andre interesserte, i et godt og meningsfylt samvær. Her møtes katolikker og lutheranere, troende og agnostikere rundt et program som omfatter festmesse, mottagelse i den norske ambassade, byvandring og et seminar. Denne gang med temaet «Roma og jødene».

16. oktober er minnedagen for St. Olavs omvendelse. Med de to biskopene i spissen for en lang rekke prester fra Den katolske kirke og fra Den norske kirke, ble det igjen feiret en fulltonende festmesse i San Carlo-kirken, ikke minst takket være flott innsats fra St. Olavs domkor, ledet av domkantor Vegar Sandholt og en sterk preken av den unge pater Josef Ottersen.

San Carlo ligger på selve corsoen, den travle hovedgaten som forbinder det prangende Vittorio Emanuele-minnesmerket med Piazza del Popolo. Et sidealter er fra 1893 viet den norske helgenkongen. I mange år har Venneforeningen for St. Olavsalteret i Roma arrangert disse Olavsfestdagene som er blitt svært populære.

 

Les mer:

 

Se flere bilder 

IMG_20191016_154043.jpeg

FYLTE ROMMET: St. Olavs domkor, ledet av domkantor Vegard Sandholt. Foto: Mats Tande

 

IMG_20191016_171509.jpeg

ØKUMENISK OLAVSMESSE: Biskopene Eidsvig og Kvarme foran prester fra både Den katolske kirke og Den norske kirke. Foto: Mats Tande

 

IMG_20191016_170828.jpeg

PRAKTKIRKE: Mgr. Torbjørn Olsen (sittende t.v.) og p. Bjørn Tao Quoc Nguyen (foran alteret) i barokkirkens veldige interiør.