Den Hellige Treenighets kapell i Vadsø er innviet

Innvielse-Vadsø-001[1]-kopi.jpg

HØYMESSE: Høymesse vil bli feiret hver søndag i det nye kapellet i Vadsø. Foto: p. Dariusz Banasiak.

 

16. mars 2016 kjøpte Tromsø stift et hus i Vadsø, rettere sagt i Inspektør Hansens gt. 18 som ligger i nærheten av Vadsø kirke. I løpet av de to siste årene har huset blitt ombygget, slik at det nå rommer både prestebolig og kapell. 


24. november 2019 innviet biskop Berislav Grgić kapellet som har fått navnet Den Hellige Treenighets kapell. Hele presteskapet i Tromsø stift uttalte seg om at det nye kapellet burde vies til Den Hellige Treenighet. Alteret som er i kapellet ble velsignet av biskop Gerhard Goebel 19. august 2001 og har siden sommeren tidligere i år stått i St. Josef kapell i Alta. Det nyrenoverte huset ligner mye på lokalene i Bjørnevatn og lokalene som en gang var i Alta.

 

Det nye kapellet er en del av St. Mikael menighet, som er den største i Norge. Pater Dariusz Banasiak feirer Den Hellige Messe hver søndag i Vadsø og i Bjørnevatn (nær Kirkenes). Fylkesmannen og fylkesadministrasjonen har sete i Vadsø. De troende gledet seg over at de har fått et eget kapell hvor de kan komme sammen for å be og å feire gudstjenester.

 

Les mer: