Pave Frans ønsker Prisen for Menneskelig brorskap velkommen

 

Se pave Frans' videobudskap 

 

Paven sender videobudskap til deltagerne på Arab Media Convention for Human Fraternity, som arrangeres i Abu Dhabi.

 

Tekst: Vatican News

 

I sitt budskap markerer paven ettårsjubileet for signeringen av Erklæring om menneskelig brorskap for verdensfred og sameksistens.  

Han sier at jubileet er en sjanse til å fornye håpet om «en bedre fremtid for menneskeheten, en fremtid uten hat, forakt, ekstremisme og terrorisme, en fremtid der freden, kjærligheten og brorskapets verdier råder».

Paven uttrykker takknemlighet for støtten fra De forente arabiske emirater til opprettelsen av The Higher Committee for Human Fraternity (Den øverste komité for menneskelig brorskap), som er gitt i oppgave å fremme erklæringens verdier.

 

Pris til gode eksempler

Pave Frans sier at han gledet seg over å delta i presentasjonen av International Human Fraternity Award (Den internasjonale prisen for menneskelig brorskap). Prisens hensikt er å henstille «alle verdens dydige menn og kvinner som eksemplifiserer kjærligheten gjennom handlinger og ofre for andre, uansett hvor forskjellig deres religion, etnisitet eller kultur måtte være».

Paven avslutter budskapet med å be Gud velsigne enhver innsats som tjener menneskeheten «og hjelper oss til å vandre videre i brorskapets ånd».

 

Prisen blir årlig

De forente arabiske emiraters utenriksminister sjeik Abdullah bin Zayed Al Nahyanav sa under åpningsseremonien av årets konferanse at signeringen av erklæringen i 2019, Toleransens år, var en kilde til stor inspirasjon for landet. Han annonserte deretter at Den internasjonale prisen for menneskelig brorskap kommer til å bli et årlig foretak. I 2019 ble den gitt til pave Frans og Ahmed el-Tayeb, storimam av Al-Azhar-moskeen. På denne måten vil verdiene i Erklæring om menneskelig brorskap for verdensfred og sameksistens bli konkretisert i en årlig hedring av mennesker som omfavner menneskelig brorskap i og med sine liv.  

  

Les mer