Ny dato for oljevigselsmessen i Oslo katolske bispedømme

IMG_9996.jpg

HELLIGE OLJER: Under oljevigselsmessen vigsler biskopen de hellige oljer for salving av syke og katekumener. Foto: Kathrine Låver

 

Vanligvis feires oljevigselsmessen i Oslo katolske bispedømmet tirsdag i den stille uke. På grunn av koronapandemien og smittevernreglene ble årets oljevigselsmesse utsatt. Ny dato er bestemt og oljevigselsmessen feires mandag 15. juni i St. Johannes kirke i Oslo

 

Under oljevigselsmessen vigsler biskopen de hellige oljer for salving av syke og katekumener, samt den hellige krisma. Prestene fornyer også sine ordinasjonsløfter. Messen feires av biskopen med assistanse av så mange prester som mulig fra bispedømmet.

 

I en pressekonferanse fredag 12. juni offentliggjorde myndighetene at det åpnes opp for arrangementer med inntil 200 deltagere fra 15. juni. Dette gjør det mulig å ønske troende velkommen til oljevigselsmessen mandag 15. juni. Ønsker du å delta må du reservere plass.

 

Se tilbakeblikk fra oljevigselsmessen med fornyelse av presteløfter fra 2018