Pave Frans appellerer til amerikanerne om å verne om demokratiet og fremme forsoning

Paven oppfordrer amerikanerne innstendig om å verne om demokratiet 

 

 

Pave Frans ber amerikanerne om fortsatt å være seg sitt samfunnsansvar bevisst og å fremme demokrati og forsoning i kjølvannet etter det voldelige anslaget mot Capitol Hill (Kongressen).

 

Tekst: Vatican News, Linda Bordoni  

 

Pave Frans innledet sitt budskap med å hilse sine amerikanske brødre og søstre hjerteligst. Han sa at de er «rystet etter de nylige angrepene på Kongressen» og fortalte at han ber for de fem personene som mistet sitt liv «i de dramatiske øyeblikkene».

 

Paven kom med uttalelsene under sin ukentlige Angelus, bare noen få dager etter at en rasende mobb stormet Capitol Hill i voldsomme sammenstøt mot politiet. Det som er blitt betegnet som et kuppforsøk, fant sted samtidig som kongressen var samlet for å godkjenne kommende president Joe Bidens valgseier.

 

Vold er alltid selv-destruktivt

– Jeg gjentar: ‘Vold er alltid selv-destruktivt’, sa pave Frans, og la til:

– Du oppnår ingenting med vold, men kan miste så mye.

Paven oppfordret myndighetene og den amerikanske befolkningen innstendig om å ta ansvar for å dempe gemyttene, fremme nasjonal forsoning og beskytte de demokratiske verdiene som det amerikanske samfunnet er bygget på.

 

Bygg det felles gode

Paven avsluttet med å påkalle Jomfru Maria, De forente staters skytshelgen:

– Hjelp dem å holde levende kulturen for de gode møter mellom mennesker samt kulturen for å bry seg om hverandre, slik at de kan bli en vei til å bygge det felles gode sammen med alle som bor i landet.