Pavens epifaniapreken: – Lær å tilbe Herren

NTB_vQbMApuaXGA.jpg

TILBE HERREN: – Gå i skole hos vismennene for å lære å tilbe Herren, sa pave Frans. Foto: Vatican media/NTB.

 

– Å hylle – å tilbe – Herren er ikke lett; det går ikke av seg selv, sa pave Frans under sin preken på feiringen for Herrens åpenbaring 6. januar. Paven nevner tre uttrykk som kan hjelpe oss på veien.

 

På høytiden for Herrens åpenbaring (epifania, helligtrekongersfest) leser vi om vismennene som kom for å tilbe det nyfødte barnet i Betlehem:

 

Da Jesus var født i Betlehem i Judea, på den tiden Herodes var konge, kom noen vismenn fra Østen til Jerusalem og spurte: «Hvor er jødenes konge som nå er født? Vi har sett stjernen hans gå opp, og vi er kommet for å hylle ham.» […] (Matt 2,1–12 fra Bibel 2011)

 

Evangelisten Matteus forteller at da vismennene kom til Betlehem «fikk de se barnet hos moren, Maria, og de falt på kne og hyllet ham» (Matt 2,11). – Det er tre uttrykk fra ordets liturgi som kan hjelpe oss å forstå hva det betyr å være Herrens tilbedere, sa pave Frans.

– Disse uttrykkene er: «å løfte blikket», «å sette ut på reise» og «å se». Paven oppfordret alle til å løfte blikket og til å se seg omkring. – Vær ikke fanget i deg selv og legg ut på reise mot ham som elsker oss. 

 

Les hele pavens preken

 

 

Les mer: