Denne uke: Biskop Varden deltar på The Tablet Spring Festival

Festivalen kan følges på nett 27. – 29. mai 

1R1A8094.jpeg

VÅRFESTIVAL: Trondheimsbiskop Erik Varden deltar på The Tablets vårfestival. Foto: Oliver Neale 

 

Det britiske magasinet The Tablets vårfestival arrangeres denne uken, fra torsdag 27. mai til lørdag 29. mai. Biskop Erik Varden er med to av tre dager.

 

The Tablet er et katolsk ukemagasin og utgis i London. Bladet er det nest eldste bladet som fortsatt kommer ut i Storbritannia. Brendan Walsh er redaktør.

Biskopen av Trondheim deltar på to av festivalens arrangementer: Han introduserer dokumentaren «Outside the City» torsdag og deltar i en samtale med  den prisbelønnede amerikanske forfatteren Marilynne Robinson lørdag.

Festivalen er i år heldigital, og det kan kjøpes pass / billetter på magasinets nettside. Dagspass koster 20 britiske pund og tredagerspass koster 45 pund.

  

The Tablets heldigitale vårfestival: torsdag 27. mai – lørdag 29. mai

Biskop Vardens arrangementer:

 

Torsdag 27. Mai

18.00 – 19.45: Regissør Nick Hamer og biskop Erik Varden introduserer en visning av dokumentaren «Outside the City». Hamer ble gitt åpen tilgang til Mount St Bernard abbey, den eneste trappistkommuniteten i England, for å lage en film som viser brødrenes refleksjoner over egen spiritualitet, aldring og livets avslutning.

 

Lørdag 29. mai

18.00 – 19.00: Forfatter Marilynne Robinson samtaler med biskop og cistensiensermunk Erik Varden om religiøse temaer i romanserien «Gilead». Robinson er en av tidligere president Barack Obamas favorittforfattere og har funnet både Pulitzer- og Orange-prisen. Tidligere i år gav hun ut romanen «Jack», den fjerde boken i «Gilead»-serien. Boken gransker spørsmål om tro og skjebne i dybden. Prest og dominikanermunk Timothy Radcliffe kaller denne bemerkelsesverdige bok-kvartetten en «humanistisk og åndelig undersøkelse av menneskets kamp».

 

 

Les flere saker om mgr. Erik Varden på katolsk.no