John Kerry om klimakrisen: Pavens stemme er viktigere enn noensinne

 

Lørdag den 15. mai møtte USAs spesialutsending for klima, John Kerry, pave Frans i Vatikanet. Etter audiensen hos paven ga Kerry et eksklusivt intervju til Vatican News.

 

I intervjuet forteller Kerry at USA setter stor pris på pavens autoritet i spørsmål som gjelder klimakrisen.

 

COP26

Kerry har besøkt Roma, London og Berlin for å samtale med myndigheter og næringslivsledere om hvordan man kan styrke samarbeidet i håndteringen av klimaforandringene foran COP26, FNs 26. klimakonferanse. Den avholdes fra 1. til 12. november 2021 i Glasgow.

På spørsmål fra Vatican News om hvorfor det var viktig å møte pave Frans under denne reisen, svarer Kerry:

– Paven er en av de sterke stemmene hva gjelder fornuft og overbevisende moralsk autoritet i spørsmål om klimakrisen. Han har ligget et skritt foran hele veien. Han har vært en leder.

 

NTB_ne4xq87kxQ8 (1).jpg

SKRYTER AV PAVEN SOM VERDENSLEDER: USAs spesialutsending for klima, John Kerry, møtte pave Frans under en privat audiens i Vatikanet den 15. mai. FOTO: Vatican Media/Handout via Reuters

 

Trenger drahjelp

– Hans encyklika Laudato si’ er virkelig et meget kraftfullt, veltalende og moralsk overbevisende dokument. Jeg tror at hans stemme vil være meget viktig før og under klimakonferansen i Glasgow, hvor jeg tror at han akter å være til stede. Alle behøves i denne kampen, alle verdens ledere må gå sammen og hvert land må delta. Jeg synes at Hans hellighet taler med en helt spesiell moralsk autoritet. Det er unikt og vi behøver all den styrke vi kan få under konferansen, sier Kerry til Vatican News.