Følger skjemaet og er på bedringens vei: Paven takker for bønner og støtte

 

NTB_k5hxu2pci0Q.jpg

ANGELUSBØNN 4. JULI: Troende på Petersplassen kort før pave Frans dro til Gemelli-sykehuset for å bli operert. FOTO: Vatican Media via Reuters.

 

I en pressemelding fra Vatikanet uttrykker pave Frans takknemlighet for alle bønner og for all nærhet og omtanke i forbindelse med sykehusoppholdet de siste dagene. Paven er nå feberfri og satser på å be Angelus førstkommende søndag fra vinduet i 10. etasje på Gemelli-sykehuset.

 

Den hellige Far er rørt over alle de meldinger han har mottatt og all den kjærlighet som er utvist overfor ham i tiden på sykehuset, heter det. 

Pave Frans er nå på bedringens vei, gjør fremskritt og følger legenes oppsatte skjema, skriver Vatikanets pressekontor.  Paven viser fremgang etter operasjonen søndag kveld, der han gjennomgikk en tre timer lang tykktarmoperasjon.

 

Spiser regelmessig

Situasjonen er nå tilfredsstillende. Pave Frans spiser regelmessig, leser aviser og tar seg små gåturer. Han sender hilsener til alle dem som har ønsket ham god bedring. Torsdag begynte han så smått å gjenoppta sitt vanlige arbeide, og han feiret messe med sykehusansatte.

Pave Frans oppholder seg på samme rom på Gemelli universitetssykehus – som ligger på Monte Mario, med sine 139 meter den høyeste høyde i Roma og oppkalt etter kardinal Mario Mettini - som pave Johannes Paul II lå på i sin tid, blant annet etter attentatet i 1981, skriver CNA.

 

NTB_vfpcqzAU0ok.jpg

PÅ BEDRINGENS VEI: Kamera rettet mot de fem øverste vinduene på Gemelli-sykehuset hvor pave Frans nå henter seg inn etter operasjonen søndag kveld den 4. juli. Førstkommende søndag, den 11. juli, blir det etter alt å dømme Angelusbønn fra et av disse vinduene.  (FOTO: REUTERS/Guglielmo Mangiapane)
 

«Det tredje Vatikanet»

Rommet er lokalisert i 10. etasje i en fløy som er reservert paven. Johannes Paul II var for øvrig innlagt her så mange ganger at han kalte sykehusfløyen for «Det tredje Vatikanet» - etter Vatikanstaten og sommerresidensen Castel Gandolfo.

Det er ventet at pave Frans vil be Angelus-bønnen søndag 11. juli fra vinduet i 10. etasje i Gemelli-sykehuset. Paven vil få god tid til å hente seg inn i løpet av juli, ettersom det er få poster på det offisielle programmet de neste ukene.

 

Grå stær

I en alder av 84 år har pave Frans bare hatt én annen operasjon i løpet av sitt åtteårige pontifikat. Det var i 2019 da han ble operert for grå stær. (NTB/CNA/Vatican News)

 

Vi ber for vår pave Frans.