President Macron besøker paven

macron.jpg

JUNI 2018: Pave Frans og Frankrikes president Emmanuel Macron hilser på hverandre under en privataudiens i Vatikanet 26. juni 2018. FOTO: Alessandra Tarantino/Pool via Reuters

 

Førstkommende fredag, den 26. november, skal Frankrikes president Emmanuel Macron til en privat audiens hos pave Frans, melder Élyséepalasset.

 

Ifølge den franske avisen La Croix ba Paris om å få et møte med Vatikanet rett etter G20-møtet i Roma. Under G20-møtet samtalte pave Frans med flere av Macrons embetskolleger fra USA, Sør-Korea og India.

 

Andre møte

Dette blir i så fall Macrons andre besøk hos pave Frans siden juni 2018. Ifølge La Croix har de i tillegg hatt fem telefonsamtaler. Disse samtalene har blant annet dreid seg om klimaforandringer, brannen i Notre-Dame i 2019, landets corona-lockdown i april 2020 og kniv-angrepet i basilikaen Notre-Dame i Nice i oktober 2020.

Katolikken Macron og pave Frans har ulike synspunkter på områder som blant andre bioetikk, kjernefysisk opprustning og avskrekking.

 

Diskuterte overgrepsskandalen

Macron har flere ganger invitert paven til Frankrike, men så langt uten å lykkes. Når Frankrike i januar neste år overtar ordførervervet i EUs råd, kan det gi en ny anledning til å fornye invitasjonen.

I midten av oktober ble Frankrikes statsminister Jean Castex tatt imot av pave Frans. De diskuterte overgrepsskandalen i Kirken i Frankrike, og snakket om forholdet mellom skriftemålet og statens lover. Ifølge kathpress vil dette spørsmålet også bli tatt opp i den kommende samtalen mellom president Macron og pave Frans. (kathpress).