Ung katolikk vant nasjonal pris

Clara+1.jpg

ÅRETS NYKOMMER: Clara Sander (17) gikk på kort tid fra å ha veldig lite kjennskap til NUK (Norges Unge Katolikker) til å stifte et ungdomslag i Harstad, arrangere ungdomstreff for regionen og utmerke seg med sitt engasjement og iver. Den 5. desember 2021 vant hun prisen Årets nykommer i frivilligheten. (Foto: JCP)

 

Clara Sander (17) fra Harstad vant den nasjonale prisen Årets nykommer i frivilligheten 2021 for sitt arbeid for Norges Unge Katolikker (NUK). Prisen ble delt ut i Oslo rådhus søndag 5. desember på den internasjonale frivillighetsdagen.

 

For sjette år på rad deler rekrutteringsportalen Frivillig.no og Frivillighet Norge ut den nasjonale prisen Årets nykommer i Frivilligheten. Prisen deles ut i forbindelse med FNs internasjonale dag for frivillighet, for å sette pris på det engasjementet og den frivillige innsatsen som nye frivillige har lagt ned, og for å vise at det ikke er så vanskelig å begynne å gjøre noe for andre. 

 

Ekstraordinære folk

Frivillighet Norge er et samarbeidsforum for frivillige organisasjoner i Norge. Frivillighet Norge ble stiftet i 2005 og har i dag mer enn 350 organisasjoner som medlemmer som til sammen representerer over 50.000 lag og foreninger over hele landet. Drøyt 10 prosent av medlemmene er minoritetsorganisasjoner.

De nominerte til Årets nykommer i Frivilligheten er derfor helt vanlige ekstraordinære folk som nylig har funnet ut at de vil gjøre noe for andre i fritiden.

 

"Det er bare å prøve"

Og årets vinner ble Clara Sander (17) fra Harstad. Hun gikk på kort tid fra å ha veldig lite kjennskap til NUK (Norges Unge Katolikker) til å stifte et ungdomslag i Harstad, arrangere ungdomstreff for regionen og utmerke seg med sitt engasjement og iver. 

– Man trenger ikke være en spesialist på noe som helst, det er bare å prøve, og å ha driven til å fortsette, sier Clara.

Engasjementet hennes har gitt et frisk pust til arbeidet til organisasjonen i Nord-Norge, og gjenopplivet ungdomsarbeidet i distriktet.

- Årsaken til at jeg opprettet lokallaget, var at det ikke var noe tilbud her.

 

Skape fellesskap 

Clara så at etter konfirmasjonen forsvant ungdommene og hun hadde et ønske om å skape et felleskap der Kirken ble mer enn noe man går i hver søndag. Hun så at det var et behov, og bidrar etter evne.

–Jeg syns jo det artig å arrangere ting, og når du da får en positiv respons på det, da får man driven til å fortsette. Og så får man så mye ut av det tilbake.

 

Inspirerende

Juryen sier: 

«Gjennom sin innsats viser Årets Nykommer at man ikke trenger å være så mange eller så store for å få dratt i gang noe. Finalisten gir mye av seg selv, tar initiativ og bryr seg om andre. At flere skal få interesse for saken har vært en viktig motivasjonsfaktor for innsatsen.

Årets nykommer drar i gang ny aktivitet, fremstår inspirerende for andre og bidrar til at det skjer mer aktivitet i nærmiljøet for barn og unge.

Vinneren er et godt forbilde for flere unge som ønsker å skape noe selv.»

Se video av Clara her:  https://youtu.be/pAcmUXL6S-Y

 

 Les på polsk