Velsignet platebutikk i Roma

Plate.cq5dam.thumbnail.cropped.750.422.jpeg
BESØKTE GAMLE VENNER: Pave Frans besøkte og velsignet tirsdag kveld platebutikken "Stereosound" i Roma. Her på vei ut til Fiaten. FOTO: Vatican News

 

Pave Frans velsignet tirsdag kveld 11. januar en platebutikk ved Pantheon i Roma. Og fikk med seg kjærkommen vinyl på veien ut.

 

Ifølge den italienske avisen La Stampa, besøkte pave Frans den ny-renoverte butikken «Stereosound» i Via della Minerva for å velsigne den. På tampen av det 12 minutter lange besøket, som inkluderte en runde rundt i butikken, ble paven overrakt en vinylplate med klassisk musikk.

 

Gamle venner

Avisen skriver at eieren av platebutikken, ved navn Letizia, samt hennes datter og svigersønn, er gamle venner av paven.

Paven kjenner butikkeierne fra sin tid som erkebiskop, da han ofte besøkte Roma, var stamkunde i butikken og bodde i Casa del Clero i via della Scrofa rett i nærheten. Han skal ha lovet sine gamle venner å besøke dem igjen etter at han var blitt pave. Det løftet ble innfridd på tirsdag kveld.

Butikkeieren sier at besøket ble «følelsesmessig», og at paven fikk en LP-plate med klassisk musikk, pakket inn i blått gavepapir, av butikkeierens datter på veien ut.

 

Elsker klassisk musikk

Pave Frans har tidligere snakket varmt om sin forkjærlighet for både tango og klassisk musikk og komponister som Mozart, Bach og Beethoven. Etter besøket i platebutikken ved Pantheon, satte pave Frans seg inn i sin hvite Fiat 500L og ble kjørt tilbake til Vatikanet.

Pave Frans har markert seg som en svært folkelig pave, og har tidligere dukket opp blant annet i en av Romas brillebutikker og skobutikker. (©NTB/CNA/Vatican News)