Pave Frans oppsøkte Russlands ambassade i Roma

NTB_NMWgq9rrDWk.jpg
SINT OG BEKYMRET: Pave Frans dro fredag 25. februar til den russiske ambassadøren i Roma og sa rett ut hva han mente om Russlands invasjon av Ukraina. Her fotografert i Vatikanet i januar 2022. FOTO: NTB/REUTERS/Guglielmo Mangiapana.

 

Pave Frans dro fredag 25. februar på personlig besøk til den russiske ambassaden i Roma for å uttrykke sin bekymring over krigen i Ukraina.

 

Paven tilbrakte over en halvtime inne hos ambassadør Allexander Avdeev på den russiske ambassaden i via della Conciliazione i Roma.

 

Sint på Russland

Normal protokoll tilsier at paven via Vatikanets utenriksminister hadde kalt den russiske ambassadøren inn til seg. At paven selv valgte å dra til den russiske ambassaden, er et sterkt uttrykk for hans sinne over krigen, skriver nyhetsbyrået AP.

Tjenestemenn i Vatikanet sier de ikke har sett noe lignende før fra en pave.

Pavens talsperson Matteo Bruni bekrefter besøket og sier paven dro til ambassaden i en liten hvit bil.

 

Askeonsdag

– Vatikanet pressekontor bekrefter at paven dro til den russiske ambassaden til Vatikanet, for tydelig å uttrykke sin bekymring over krigen. Han var der i litt over en halvtime, sier Bruni.

Paven har tidligere tatt til orde for dialog om å få slutt på konflikten, og har bedt troende om å ha askeonsdag 2. mars som en faste- og bønnedag for fred i Ukraina.

Nyhetsbyrået AP har ikke lyktes i å få en kommentar fra den russiske ambassadøren i Roma.

(Vatican News/NTB/AP)