Novene for Russland og Ukraina

Novene: 17. – 25. mars 2022

NTB_gpsblmJWNUA.jpg

PAVENS BØNN FOR UKRAINA:  Idet Pave Frans avrundet sin generalaudiens onsdag 16. mars, ledet han dem, som var samlet i Paul VIs hall og som fulgte med digitalt,  i en spesiell bønn for slutt på krigen i Ukraina. Bønnen finner du her. Foto: Vatican Media, Reuters / NTB

 

Tirsdag 15. mars ble det kunngjort at Den hellige far vil innvie Russland og Ukraina til Jomfru Marias uplettede hjerte på Herrens bebudelsesdag 25. mars. 

 

Biskop Erik Varden oppfordrer i den forbindelse prester, ordensfolk og de troende til å be for pavens intensjon. Han anbefaler denne novenen fra torsdag 17. mars. 

 

Vår hellige Far, pave Frans, har kunngjort at han vil vigsle Russland og Ukraina til Jomfru Marias uplettede hjerte i Peterskirken den 25. mars, høytiden for Herrens bebudelse. Vi innbys til å forene oss med pavens intensjon, og ber om fred. Novenen tar følgende form:

 

I Faderens og Sønnens og Den Hellige Ånds navn.

Amen.

 

Lesning fra sekvensen Stabat Mater (Bønneboken, side 440) fordelt over ni dager, eventuelt fulgt av en svært kort betraktning.

Bønn i stillhet.

 

Vi ber en dekade av rosenkransen, deretter følgende bønner:

 

Du Dronning unnfanget uten synd, be for oss.

Du Dronning opptatt i himmelen, be for oss.

Du fredens Dronning, be for oss.

 

Guds Lam, som tar bort verdens synder, skån oss, Herre.

Guds Lam, som tar bort verdens synder, bønnhør oss, Herre.

Guds Lam, som tar bort verdens synder, miskunn deg over oss.

 

La oss be:

Evige far, i Jomfru Marias morshjerte gir du oss et bilde på fullkommen medlidenhet med din Sønns frelsende offer; gi oss et hjerte likt hennes og la det russiske og det ukrainske folk, på hennes forbønn, velsignes i rettferd med din fred som ikke er av denne verden. Ved vår Herre Jesus Kristus, din Sønn, som lever og råder med deg i Den Hellige Ånds enhet, Gud fra evighet til evighet.

Amen.

 

Den treenige, allmektige og miskunnsrike Gud, som elsker menneskene, forsone vår verden og gjøre oss til redskaper for sin fred.

Amen

 

 

Streamingplakat-Ukraina.png

  

Les mer

 

Les på polsk