Kulturdagen 2022: Vi kom for å be, synge og spise

Se flere bilder i i galleriet under saken

 

 

Endelig arrangerte St. Olav domkirkemenighet sin tradisjonelle Kulturdag! Etter en to års pandemi-pause, den 10. september samlet vi for å synge, danse og spise spennende mat fra hele verden.

 
Tekst: Marta Tomczyk-Maryon

 

Kulturdagen 2022 begynte kl. 10 med messe i St. Olav domkirke. Messen feiret sogneprest p. Carlo Borromeo Le Hong Phuc, etterpå var det mat og underholdning.

 75 prosent av medlemmene i Den norske katolske kirke er født utenfor Norge. De kommer fra over 180 land. Under Kulturdagen kunne man oppleve og smake dette rike mangfoldet.

– Alt startet med Gud. På grunn av Gud møttes hans troendes veier i Oslo. De kom fra hele verden; nå bor de ved siden av hverandre, sier Ewa Franaszek, som koordinerte arrangementet.

For å feire dette begynte denne dagen med messe, forklarer hun. Så begynte festen for hele menigheten:

– Vi fikk mulighet til å smake på deilige og noen ganger overraskende retter, som er tilberedt av våre menighetsmedlemmer. Tilberedt med kjærlighet og vilje til å dele med andre. Det er nok derfor de var så gode, ler hun og legger til:

– Men Kulturdagen er også en stor feiring av den universelle kirken, og man kan se hvordan troen på Kristus forener katolikker fra hele verden. Jeg vil gjerne takke menighetsrådet, folk som jobber i menigheten, men mest av alt vil jeg takke dem som ønsket å delta på dette arrangementet, sier arrangementskoordinatoren.

 

DSC05075.JPG

MUSIKALSK FEIRING: Kirkens store mangfold ble feiret under Kulturdagen i Akersveien lørdag 10. september. Her den polske sanggruppen. Foto: Marta Tomczyk-Maryon

 

Mer enn mat

Vi kunne prøve vietnamesiske, kroatiske, arabiske, ukrainske og polske retter – og rettene var virkelig deilige! Josephine-søstrene solgte hjemmelaget plomme- og kirsebærsyltetøy.

Mange deltok dessuten i et lotteri, hvor man kunne vinne et håndmalt ikon eller kort til ulike restauranter.

Men fordi «mennesket ikke lever av brød alene», ble det også arrangert fotballkamp for barn og musikalske innslag. Den polske gruppen, støttet av to gitarer og tre sterke stemmer (ikke medregnet publikum!), fremførte kjente polske sanger. Filippinene sang vakkert og engasjert. Spanjolene presenterte en ildfull flamencoforestilling i menighetssalen.

De troende feiret og hadde det hyggelig, men glemte ikke dem som trenger vår hjelp. Kulturdagens formål var å støtte nødlidende som rammes av sult på grunn av krigen i Ukraina.

 

Les mer

 

Se flere bilder fra Kulturdagen 2022: 

IMG-20220912-WA0008.jpg 

Foto: Przemysław Papała

IMG-20220912-WA0005.jpg

Foto: Przemysław Papała

IMG-20220912-WA0013.jpg

Foto: Przemysław Papała

306256600_1779013862464007_2995495180608184209_n.jpg

Foto: Marta Tomczyk-Maryon

DSC05072.JPG

Foto: Marta Tomczyk-Maryon