Han vernet om Kirkens enhet i tro, håp og kjærlighet

323273042_520627766706210_1258875531561182900_n.jpg

FOTO: Stockholms katolska stift

 

Tirsdag 3. januar feiret kardinal Anders Arborelius rekviemmesse for pave Benedikt XVI i St. Eriks domkirke i Stockholm.

 

I sin preken talte kardinalen blant annet om hvordan Benedikt gjennom sin ydmyke avgang belyste «et aspekt av Petersembedet som man ikke alltid har innsett: at det krever utrolig mye av et menneske, ikke minst i vår globale og mediefikserte verden, hvor hvert lille ord eller den minste gest fra en pave veies på gullvekt, tolkes og bedømmes uten skånsel.»

 

Må ikke bli ideologer

Kardinalen sa videre:

«Som enhver bærer av Petersembedet måtte Benedikt verne om Kirkens enhet i tro, håp og kjærlighet. Det bidrar ikke alltid til større popularitet i en verden som mer og mer kjennetegnes av ideologisk splittelse og fragmentarisering. På sitt ydmyke og stille vis forsøkte Benedikt alltid å minne oss om at vi som katolske kristne må vokte oss vel for ikke å henge fast i politiske og ideologiske tankebaner og dele oss opp i konservative/tradisjonelle versus liberale/progressive katolikker. Kanskje det er en av nåtidens farligste og mest tragiske vranglærer ? Om evangeliet og Kirkens lære dissekeres, males opp i smuler og katalogiseres etter ideologiske kriterier; da er vi virkelig ille ute.»

 

Les hele prekenen her