Markeringer i forbindelse med ettårsdagen for krigen i Ukraina

 

NTB_sh64bC0O0t4.jpg

BIDEN MARKERTE: USAs president Joe Biden besøkte mandag 20. februar Kyiv for å markere at det snart er ett år siden Russlands angrep på Ukraina. Her spaserer Biden sammen med den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyj utenfor St. Mikael-katadralen. Foto:  NTB / Reuters, Gleb Garanich

 

I forbindelse med ettårsmarkeringen for Russlands angrep på Ukraina, inviterer Norges Kristne råd til fredsbønn i Trefoldighetskirken, Oslo, og samling på Eidsvolls plass. 

 

Fredsbønn i Trefoldighetskirken i Oslo, 24.2. kl. 15.00

Klokken 15.00 på fredag 24. februar blir det avholdt en økumenisk fredsbønn i Trefoldighetskirken i anledning ettårsdagen for Russlands invasjon av Ukraina. Etter fredsbønnen serverer Norske kvinners sanitetsforening i Oslo ukrainsk suppe. Deretter er det mulig å gå til Eidsvoll plass, der det skal være en solidaritetsmarkering og fakkeltog kl. 17.

 

Den store solidaritetsmarkeringen for Ukraina, 24.2. k. 17.00 på Eidsvolls plass

Det er Den ukrainske ambassaden i Norge, Den ukrainske forening i Norge og Norsk-ukrainsk venneforening som inviterer til en nasjonal tverrpolitisk markering for å vise samhold og styrke i vår støtte til Ukraina. Norges Kristne Råd støtter markeringen. Det vil arrangeres støttemarkeringer over hele verden og på rundt 65 steder i Norge – fra Kirkenes i nord til Kristiansand i sør – under hashtagen #UniteWithUkraine. Vi vil oppfordre menighetene lokalt til å støtte om om disse.

 

Gudstjenester søndag 26.2.

I gudstjenesten 26.2. oppfordrer Norges Kristne Råd til bønn for Ukraina. De foreslår at bønnen, som du finner under, brukes over hele landet. Det er den samme bønnen som bes under fredsbønnen i Trefoldighetskirken.

 

Bønn for Ukraina 

Gode Gud, vi vender oss til deg i bønn,

i bønn om rettferdig fred i Ukraina.

Krigen er brutal. Mange mennesker lider og er drevet på flukt. 

Livets Gud, vi ber for barn og unge som lever i frykt, 

for alle som har mistet sine hjem, 

for den som er såret og har mistet noen de var glade i, 

for alle som arbeider for en fredelig løsning, 

for den som er nedbrutt og ikke ser håp for morgendagen.  

Fredens Gud, led verdens ledere inn på fredens vei, 

Gi vilje og visdom til fred,  

Gi trøst til sørgende og håp til alle. 

La ditt rike komme. Amen.

 

Les mer om Ukraina