Hovedrollen i Miss Saigon: – Gud har vært med hele tiden

– Hvis dette er riktig for meg, blir jeg veldig glad. Hvis ikke, så forstår jeg det, sa Catharina Vu til Gud da hun gikk innom St. Olav domkirke i Oslo før hun skulle på audition.

cATHARINAVU.JPG

SURREALISTISK: Slik beskriver Catharina øyeblikket hun fikk vite at hun hadde fått hovedrollen. 

 

Tekst og bilde: Caroline Belaúnde Brynsrud

 

Og hun fikk hovedrollen som Kim i musikalen Miss Saigon! Musikalen hadde Norgespremiere på Folketeateret i Oslo den 1. september i år. 

 

Catharina Vu (28) vokste opp i et katolsk hjem i Sandnes med foreldre som var båtflyktninger fra Vietnam. Som barn var skuespill en naturlig del av leken. Etter hvert som talentet modnet og andre fikk øynene opp for det, gikk skuespill fra å være lek til levebrød.   

Som skuespiller ønsker jeg å fremstille mennesker og deres historier. Jeg har veldig troen på at scenen kan gjenspeile virkeligheten, og på den måten sette i gang tankeprosesser hos publikum, forteller den unge stjernen om hvorfor hun gjør det hun gjør.   

(...)

Da jeg flyttet til Oslo ville jeg finne ut av hvem jeg var uten troen og uten bakgrunnen som familien hadde gitt meg. I denne perioden følte jeg meg lost. Jeg måtte finne ut av hva som var viktig for meg, hva jeg likte og ikke likte.  

Hun sammenligner det å ta avstand fra Gud med det å ta et oppgjør med ens foreldre. 

Man sier og gjør ting man innerst inne ikke mener. Som når barn blir sinte på mor og far og truer med å flytte hjemmefra, men innerst inne bare ønsker trøst fra dem.  

 

 

Men etter hvert ble savnet etter Gud stort, og hun lengtet tilbake til ham.   

I dag har jeg nok en sterkere tro enn jeg har hatt før, observerer Catharina.  

– Jeg har skjønt at Gud er med oss uansett om vi er med ham eller ikke. Han tillater oss å fine ham i vårt eget tempo. Han trenger seg aldri på. I dag snakker jeg mye med Gud i hverdagen. Jeg tar ham med meg i gode og dårlige stunder. Når jeg skriver dagbok, starter jeg ofte med «Kjære Gud».  

I fjor ga hun og mannen hverandre ekteskapets sakrament i St. Olav domkirke. Hun beskriver hvordan hun opplevde et glimt av Gud den dagen, og kjente hans nærvær. Hun forteller at det var det samme hun opplevde da hun mottok første kommunion som liten jente. Konkrete tegn, som sakramentene, hjelper henne i sin relasjon til Gud.  

  

  • Les hele intervjuet i neste nummer av St. Olav katolsk tidsskrift!

 

 

Biografi: Catharina Vu 

  • Catharina Vu (28) er oppvokst i Sandnes
  • Har vært aktiv i Norges Unge Katolikker
  • Gikk ut fra skuespillerutdanningen Det Multinorske ved Det Norske Teatret/Nord Universitet i 2018
  • Etter endt utdanning har hun jobbet på Det Norske Teatret og Riksteatret
  • Vært med i TV-serien Exit som karakteren Pim
  • Aktuell med hovedrollen i Miss Saigon som spilles på Folketeateret høsten 2023