«Life, My Story Through History»: ny bok om pave Frans' liv.

NTB_xYJ7W8nddko.jpg

Foto: REUTERS Remo Casilli

 

 

«Life, My Story Through History» er skrevet i samtaleform mellom paven og den italienske journalisten Fabio Marchese Ragona. For første gang forteller paven historien om sitt eget liv gjennom hendelser som har satt sitt preg på verdenshistorien, fra utbruddet av andre verdenskrig i 1939, da den kommende paven bare var tre år gammel, til i dag.

 

I HarperCollins Italias pressemelding av 7. november kan vi lese:

«Life, My Story Through History» (Mitt livs historie, katolsk.no's oversettelse) er en ekstraordinær reise gjennom tiden, som rekonstruere de viktigste øyeblikkene i vår tid sett med pavens øyne. Dette inkluderer Berlinmurens fall, Videlas statskupp i Argentina, månelandingen i 1969 og til og med Fotball-VM i 1986, der Maradona scoret målet som gikk inn i historien som La mano de Dios («Guds hånd»). 

Samtidig deler pave Frans viktige synspunkter på aktuelle temaer og hendelser, som sosial ulikhet, klimakrisen, krig, atomvåpen, rasediskriminering og livsvern.

Den nye bok om pave Frans' liv kommer ut på HarperCollins Italy til våren i Italia, USA, Polen, Storbritannia, Canada, Brasil, Frankrike, Tyskland, Mexico, Portugal, Spania og Sør-Amerika.

 

Les mer om boken her