Nicaragua: Biskop løslatt - og så fengslet igjen

 

Alvarez.NTB_0WioZQXB1r4.jpgFENGSLET IGJEN: Rolando Alvarez, biskop av Matagalpa og Esteli i Nicaragua, er her fotografert ved en katolsk kirke i Managua, Nicaragua i mai 2022. Ifølge den lokale avisen Confidencial ble han denne uken løslatt og så fengslet igjen. Andre kilder sier at biskopen aldri var ute av fengslet. FOTO: REUTERS/Maynor Valenzuela
 

Nicaraguas katolske biskop Rolando Alvarez ble fengslet igjen onsdag 5. juli som følge av at han nekter å forlate landet.

 

Alvarez ble pågrepet igjen da forhandlinger mellom Kirken og regimet om betingelsene for hans løslatelse brøt sammen, ifølge det lokale mediet Confidencial.

 

Regimekritiker

Ifølge Confidencial ble partene ikke enige om hvorvidt Alvarez ville gå med på å forlate landet, og om løslatelse av andre fengslede prester.

Alvarez sonet en dom på 26 år blant annet for høyforræderi, undergraving av den nasjonale integriteten og spredningen av falske nyheter. Han ble løslatt mandag. Han har vært en uttalt kritiker av regimet til president Daniel Ortega, som han anklager for religiøs undertrykkelse.

I februar løslot og deporterte Ortega-regimet 222 prester, journalister, næringslivsledere og tidligere presidentkandidater, statsråder og diplomater.

Alvarez nektet å gå om bord i flyet til USA og ble deretter dømt til 26 års fengsel.

 

Sammenligner med Hitler

Pave Frans har kritisert fengslingen av Alvarez, og sammenlignet Ortegas regime med Nazi-Tyskland.

– Det er som et kommunistisk diktatur i 1917 eller Hitlers diktatur i 1935, sa pave Frans i et intervju i mars. (©NTB)

 

av Hans Rossiné publisert 05.07.2023, sist endret 16.10.2023 - 16:13