Vatikanet lanserer nye ressurser for bønneåret

 

cq5dam.thumbnail.cropped.500.281.png

RESSURSBoken «Lær oss å be» er en veiledning i bønn. Foto: Vatican News

 

Vatikanet gir ut «Lær oss å be», en veiledning om bønn for kristne, i det Kirken forbereder seg på å feire 2025-jubileet.

 

Tekst: Christopher Wells, Vatican News
Oversettelse: Marta Teresa Wade

 

Dikasteriet for evangelisering har nå sendt ut en ny ressurs, som skal invitere de troende til å "forsterke bønnen som en personlig dialog med Gud" og til å reflektere over deres tro og engasjement i dagens verden.

Den nye guideboken, med tittelen «Lær oss å be» (fra italiensk: «Insegnaci a pregare»), er den siste i en rekke ressurser, som har blitt gitt ut av Dikasteriet for å hjelpe Kirken i hennes forberedelser til feiringen av Jubileet 2025.

Tittelen er hentet fra Jesu oppfordring til disiplene i Lukasevangeliet, som gir en ramme over Kirkens forberedelse til Jubileet.

 

Basert på pave Frans’ lære om bønn

Inspirert av den autoritative læren til pave Frans, er kapitlene i «Lær oss å be» ment til bruk i menighetene, familiene, i de unges bønn, for klostrene, i katekese og retretter. Boken avsluttes så med et avsnitt, som omtaler "De troendes bønn for Jubileet 2025." 

Ifølge uttalelsen fra lanseringen er «Lær oss å be» ment å tilby "refleksjoner, veiledning og råd til å leve dypere i dialog med Herren og i våre relasjoner til andre."

Den italienske versjonen er for øyeblikket tilgjengelig for nedlasting uten kostnad fra nettstedet til Dikasteriet for evangelisering. Boken vil snart bli lagt ut også i engelsk, spansk, portugisisk, fransk og polsk.

 

Å gjenoppdage et behov for bønn

Pave Frans kunngjorde bønneåret i forkant av Jubileet, under Angelus den 21. januar. Han oppfordret de troende «til å forsterke deres bønner for å forberede oss til å leve denne nådens begivenhet godt og til å oppleve styrken Guds håp gir.» 

Paven forklarte at bønneåret er «dedikert til å gjenoppdage den store verdien og det absolutte behovet for bønn i ens personlige liv, i Kirkens liv og i verden».

 

Les mer: