Kardinal inviterer katolikker til en 9-måneders novene

NTB_n9oLlBlCFto.jpeg

 VÅR FRUE: Mariafestdagen feires i Kirken den 12. desember. Da avsluttes novenen. Foto: NTB / Reuters

 

Tekst: Marta Teresa Wade

 

I en video publisert i helgen kunngjorde kardinal Raymond Burke at han ønsker å begynne en novene til Vår Frue av Guadalupe. Novenen starter 12. mars og varer frem til 12 desember, som er hennes festdag.

 

Kardinalen fra USA har selv vært opptatt av hengivenheten til Vår Frue av Guadalupe og er grunnlegger av Maria-helligdommen i Wisconsin.

Invitasjonen til å be sammen i 9 måneder rettes til alle katolikker, særlig i Amerika, slik at de sammen kan be om Jomfru Marias «moderlige omsorg og beskyttelse».

«Vår Herre har ikke kalt oss til frykt. Uansett mørket i vår tid, er ikke troende menn og kvinner alene uten Kristi sannhet og kjærlighet, og mangler heller ikke hans Mors trofaste omsorg», skriver kardinalen i et brev vedlagt invitasjonen.

 

burke.jpg

Foto: katolsk.no 

«Ingenting kan redusere omsorgen og beskyttelsen Vår Frue har for oss, som fortsatt er like sterk i dag som den var for 500 år siden.»

Kardinal Raymond Burke

 

Månedlige refleksjoner
81100E.JPG

Ved å registrere seg på novenens nettside vil de troende motta kardinalens månedlige refleksjoner, sammen med flere bønneressurser. 

Videoen er en introduksjon som forteller historien fra 1531, da Jomfru Maria viste seg for Juan Diego. Kardinal Burke peker på en likhet mellom tiden da åpenbaringen skjedde og tiden vi lever i idag, idet han viser til krig, sykdommer og en teologisk forvirring blant folk.

Han inviterer dermed alle til å be til Vår Frue av Guadalupe om igjen å komme oss til hjelp.

Se den offisielle nettsiden:

https://novena.cardinalburke.com/#watch-the-video

 

 

 

 

Foto: katolsk.no

Les mer