Programmet for pavebesøket i Venezia

St_Mark's_Square.jpg

PAVENS DAGSTUR TIL VENEZIA: 28. april feirer pave Frans messe og holder en preke på Markusplassen. Foto: Wikipedia

 

På en dagstur til Venezia 28. april vil pave Frans besøke fengselet og den pavelige paviljongen på øya Giudecca. Samme dag vil han også møte de troende og feire messe på Markusplassen.

 

Det fullstendige programmet for pavens kommende dagstur til Venezia ble nylig presentert av Den hellige stol. Dette besøket er pavens eneste planlagte reise så langt i 2024.

Den 87 år gamle pave Frans vil reise fra Vatikanstaten til Venezia på under to timer med helikopter, og lande på øya Giudecca, som huser Venezias kvinnefengsel.

Pavens første stopp blir et møte med fengslets innsatte. Han vil også besøke Vatikanets paviljong på Veneziabiennalen. I år er den dedikert temaet menneskerettigheter og bærer tittelen Med mine egne øyne. 

Deretter tar pave Frans en motorbåt fra Giudecca til basilikaen Santa Maria della Salute i Venezia. Denne kirken ble bygget til Marias ære som takk for at hun frelste Venezia for den fryktelige pesten i 1630.

Foran basilikaen vil pave holde en tale til ungdommer fra bispedømmer over hele Veneto-regionen. Etter talen, sammen med en gruppe unge, vil han krysse broen til Markusplassen, der han feirer messe kl. 11.00.

Etter messen vil pave Frans besøke relikviene til evangelisten Markus i basilikaen. Han forlater Markusplassen med motorbåt for å nå en helikopterlandingsplass på øya Sant'Elena. Derfra fortsetter han reisen med helikopter kl. 13.00, etter fem timer i Venezia.

 

Pave Frans blir den første paven som besøker den prestisjetunge Veneziabiennalen, som er åpen for publikum fra 20. april til 24. november.

Vatikanet har deltatt på kunstbiennalen siden 2013. Den første paviljongen ble bestilt av pave Benedikt XVI, som også besøkte Venezia i 2011 og reiste over Canal Grande i samme gondol som pave Johannes Paul II gjorde i 1985.

 

 

Les mer: