Stephen Colbert har lest inn pave Frans' nye selvbiografi

COLBERT.NTB_UiFhRoXZ84g.jpg

INNLESER: Den kjente amerikanske talkshowverten Stephen Colbert (til venstre) har lest inn pave Frans nye selvbiografi på lydbok. Her fotografert under Emmy-prisutdelingen i Los Angeles i januar i år. Foto: REUTERS/Mario Anzuoni.

 

Den kjente talkshowverten, komikeren og katolikken Stephen Colbert er en av innleserne av den engelske lydbokversjonen av pave Frans' selvbiografi, skriver The Catholic World Report.

 

Pavens nye selvbiografi, som på engelsk har fått tittelen Life: My Story Through History, foreligger til salgs fra tirsdag 19. mars. Den forteller pavens livshistorie og belyser de viktigste øyeblikkene i pavens liv fra barndommen og frem til i dag.

 

«Francis' fanboy»

Ifølge forlaget HarperCollins, er innleserne av den engelske lydboken programlederen i «The Late Show with Stephen Colbert» samt fransiskanerpater John Quigley.

The Catholic World Report skriver at Stephen Colbert har fortalt åpent om sin katolske tro gjennom mange år. I 2015 gikk han ut til forsvar for pave Frans' pontifikat og kalte seg selv for en «total Francis' fanboy».

 

Uenig

Under pavens besøk til USA samme år, tok han i talkshowet sitt opp temaer som pavens ufeilbarlighet, Det annet Vatikankonsil og apostolisk suksesjon.

Men Colbert har også flagget uenighet med Kirkens lære i spørsmål som gjelder homofili og abort.