Film om søster Cabrini gjør stor suksess

 

En kraftfull og inspirerende film om søster Frances Saverio Cabrinis liv er blitt en stor suksess i USA. Den har rørt ved hjertene til ikke bare kristne, men også ateister og mennesker av annen tro. Pave Frans fikk anledning til å se noen scener fra filmen.

 

Tekst: p. Paweł Rytel-Andrianik, Vatican News
Oversettelse: Marta Tomczyk-Maryon

  

En historie om ordenssøsteren Francesca Cabrini (1850 – 1917), som viet hele sitt liv til migranter, har nådd fjerdeplass på kinotoppen i USA. Filmen er produsert av Angel Studios, et selskap som også står bak den internasjonalt suksessrike serien The Chosen om Jesus fra Nasaret. Regissøren av filmen er Alejandro Gómez Monteverde. Han regisserte og var medforfatter av Sound of Freedom, en av de mest suksessrike filmene i USA i 2023.

Filmen hadde premiere i USA på kvinnedagen, 8. mars. Snart vil den bli å se på kinoer i Italia og flere andre land verden over.

Muslimer, ateister og kristne som har sett filmen, erklærer at de ønsker å være som Cabrini, sier produsent Eustace Wolfington.

S. Frances Cabrini spilles av Cristiana Dell'Anna, kjent for sin rolle i Gomorra-serien. Giancarlo Giannini spiller Leo XIII og John Lithgow, vinner av to Golden Globes, spiller ordfører Gould.

Andrea Bocelli og hans 12 år gamle datter Virginia synger en vakker duett  i filmen, og Virginia debuterer også som skuespiller.

 

Foto: Angel Studio

 Cabrini.PNGSr. Cabrini ble født i Italia og hadde alltid ønsket å evangelisere og tjene de fattigste i Kina. Likevel sendte pave Leo XIII henne til USA. Da hun ankom sammen med seks medsøstre til New York i 1889 arbeidet de med immigranter og fattige.

Filmen viser hvordan en person med svak helse og et gebrokkent engelsk bygde opp et imperium av håp, utdanning og helsetjenester, som fortsatt eksisterer den dag i dag i USA og på alle kontinenter. Over en periode på 34 år grunnla hun utrolige 67 sykehus, skoler og barnehjem.

Energien hennes var drevet av et intenst fokus på å tjene Jesus i alt han ba henne om, og arven hennes står seg fortsatt i dag, kan vi lese på filmens nettside. Hun var den første amerikanske statsborgeren som ble utnevnt til helgen (i 1946) og er immigrantenes skytshelgen.

– Filmens evne til å treffe folks hjerter er bemerkelsesverdig. Publikum forteller at de ankom filmen følelsesmessig påvirket av en ødelagt verden, men forlater den med et brennende håp og en fornyet vilje til å gjøre en forskjell, sier produsent Eustace Wolfington.

   

 

 

 

 

 

 

Les mer