Pavens sommerprogram

NTB_K_cae0jm3E4.jpg

Foto: NTB / Reuters, Alberto Lingria

 

 

Vatikanets pressekontor bekrefter pavens kommende besøk til Trieste (Italia), Sørøst-Asia og Oseania, samt de europeiske landene Luxembourg og Belgia. I tillegg vil det være liturgiske feiringer i forbindelse med høytiden for De hellige Peter og Paul, samt et konsistorium som skal stemme over kanoniseringssaker.

  

Tekst: Vatikan News
Overssetelse: Marta Tomczyk-Maryon

 

Pave Frans har et travelt reiseprogram foran seg. Det begynner med et pastoralt besøk til den italienske byen Trieste i begynnelsen av juli i forbindelse med den italienske katolske sosiale uken. Under besøket 7. juli er det ventet at den hellige far vil møte migranter og andre marginaliserte mennesker.

Senere vil paven foreta to apostoliske reiser utenfor Italia. Den første, fra 2. til 13. september, vil ta ham halvveis rundt jorden, til Sørøst-Asia og Oseania, der han vil besøke Indonesia, Papua Ny-Guinea, Øst-Timor og Singapore.

I slutten av måneden, fra 26. til 29. september, vil pave Frans avlegge et endagsbesøk i Luxembourg, før han besøker tre byer i Belgia, der han vil delta i feiringen av 600-årsjubileet for grunnleggelsen av de katolske universitetene i Leuven og Louvain-la-Neuve.

I den liturgiske kalenderen som ble offentliggjort mandag, står det også at pave Frans vil lede messen i forbindelse med høytiden for De hellige Peter og Paul 29. juli, som inkluderer velsignelsen av palliaen for nye metropolitanske erkebiskoper.

Til slutt, 1. juli, vil pave Frans holde et ordinært offentlig konsistorium for å stemme over ulike saker for kanonisering.

 

 Kalender for feiringer

Presidert av pave Frans

 

29. juni:

  • Festen for for apostlene Peter og Paulus
    • Peterskirken, kl. 9.30
    • Messe og velsignelse av pallia for nye metropolitanske erkebiskoper

 

1. juli:

  • Ordinært offentlig konsistorium for avstemning om noen kanoniseringssaker
  • Konsistoriesalen

 

7. juli:

  • Den hellige fars pastorale besøk til Trieste (Italia)

 

2. – 13. september:

  • Den hellige fars apostoliske reise til Indonesia, Papua Ny-Guinea, Timor Leste og Singapore

 

26.–29. september:

  • Den hellige fars apostoliske reise til Luxembourg og Belgia