Israel godtar utnevnelse av melkittisk erkebiskop av Akko

Jerusalem, 12.8.98 (KAP) - Den israelske regjering vil la den nyutnevnte melkittisk-katolske erkebiskop av Akko (med sete i Haifa), Pierre Mouallem, reise inn uten betingelser. Det uttalte talsmannen for den israelske president, David Bar Illan, overfor det tyske katolske nyhetsbyrået KNA idag onsdag i Jerusalem. Han var ikke engang sikker på om den nyutnevnte erkebiskopen «overhodet trenger noe visum», sa Bar Illan. Israel er ikke interessert i noen «konfrontasjon med Vatikanet». «Det er ikke vår sak å blande oss inn i Vatikanets avgjørelser, og selvfølgelig godtar vi utnevnelsen».

Da utnevnelsen ble kjent i forrige uke, kom statsminister Benjamin Netanyahu med sterke forbehold mot den, og sa at man kunne nekte innreise til denne palestinske flyktning som hadde oppholdt seg utenlands i 42 år. Vatikanet tilbakeviste kritikk og trussel med en henvisning til grunnlagsavtalen mellom Israel og Den hellige Stol.

av Webmaster publisert 12.08.1998, sist endret 12.08.1998 - 16:23