"Smart Card" i jubelåret

Roma (CWN/KAP) - Vatikanets sentralkomite for 2000-årsjubileet ved generalsekretær erkebiskop Crescenzio Sepe holdt pressekonferanse fredag for å oppdatere pressen om forberedelsene til feiringen av år 2000. De to hovedpunktene var den nye web-siden http://www.jubil2000.org/ og lanseringen av Pilegrimskortet.

Pilegrimskortet er et såkalt "smart card" som skal hjelpe besøkende til Roma til å få adgang til steder i Vatikanet, finne informasjon om begivenheter i jubelåret, bruke offentlig kommunikasjon, foreta telefonsamtaler og betale for mat og overnatting. Samtidig vil kortet hjelpe organisatorene til å finne ut antallet pilegrimer, deres opprinnelsesland og stedene de besøker. Seks millioner slike kort forberedes for år 2000. Pilegrimskortet for hver besøkende vil inneholde noe personlig informasjon - inkludert medisinske data som kan være nødvendig i tilfelle nødsfall. Dette er imidlertid frivillig. Prisen på kortet, som vil tilby flere grader av tjenester, har ennå ikke blitt fastsatt. Med andelen for bussbilletter vil ligge på 13.000 lire for tre dager (58 kr) og kortets telefonchip vil for italienere koste 10.000 lire (45 kr) og for utlendinger 20.000 lire (90 kr).

Kortet, som er i kredittkortformat med magnetstripe, gir fri inngang og sitteplass til de aktuelle seremoniene. Ved omfattende forhåndsreservering vil det også spare pilegrimene for køståing utenfor restauranter. Kortet gir også ulike prisavslag. Men det er viktig å minne om at det er fullt mulig å reise til Roma uten kortet, og at det ikke koster noe å komme inn på de kirkelige arrangementene.

Jubileets web-side, som åpnet 22. februar, har allerede hatt enorm pågang. Arrangørene oppgir at det bare den første dagen var 45.000 besøk. Siden som tilbyr informasjon på sju forskjellige språk, er først og fremst ment å være en hjelp for pilegrimer i forberedelsene til feiringen av jubelåret.

Catholic World News/Kathpress 26. februar 1999; o: pe


Se også en artikkel i Computerworld 1. mars 1999: Høyteknologi for pilegrimer

av Webmaster publisert 02.03.1999, sist endret 02.03.1999 - 15:23