Spansk fotballspiller kan bli saligkåret

Madrid - KI (Zenit) - Fotballspilleren Manuel Garnica, centerforward for Club Atletico Madrid (i dag Atletico Madrid) som ledet sitt lag til spansk mesterskap i 1911, kan komme til å bli den første saligkårede fotballspiller. Garnica, som ble skutt i 1939, er inkludert i den omfattende saligkåringsprosessen for martyrer fra Den spanske borgerkrigen i Catalonia. Fotballspilleren ble skutt sammen med 41 andre fanger, blant dem biskopen av Teruel.

«Manolón», som han var kjent som i fotballverdenen, ble født i Madrid på slutten av 1800-tallet. Han var student og idrettsmann og sluttet seg til Club Atletico Madrid, som vant det spanske mesterskapet i 1911 over Español Barcelona. Etter sin idrettskarriere ble han advokat i Teruel, hvor han ble innblandet i borgerkrigen. Han ble arrestert og sendt til Barcelona, hvor han ble skutt.

I følge sportsavisen «AS» beskriver medlemmer av Manuel Garnicas familie ham som en svært sympatisk mann med en urokkelig tro på Gud, som likte rekreasjon og som var begavet med store fysiske evner.

Zenit 4. september 2000; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 13.09.2000, sist endret 02.10.2017 - 20:00