Graven til den første latinamerikanske martyrbiskopen oppdaget

Leon Viejo - KI (Zenit) - De jordiske restene av en person som eksperter mener er biskop Antonio Valdivieso, som ble drept i 1550 for å ha forsvart indianerne og betraktes som den første martyrbiskopen i Amerika, ble vist frem for pressen i begynnelsen av året av det nasjonale kulturinstituttet i Nicaragua. Clemente Guido, instituttets direktør, refererte til de fire gravene i katedralen i Leon Viejo, som man mener inneholder restene av de fire biskopene som evangeliserte Nicaragua. I følge Guido inneholder «den tredje graven levningene etter Antonio Valdivieso, den første martyrbiskopen i Latin-Amerika, stukket ned og drept i 1550». Den katolske kirke har ikke kommet med noen formell proklamering av martyriet.

«Mordet var motivert av nicaraguanernes kamp mot de nye lovene i Vest-India, som hadde som primært formål å gjøre indianerne til kongens vasaller i henhold til loven», forklarte instituttets direktør. Clemente Guido viste pressen restene av den tredje graven og påpekte at på grunn av disse levningenes spesielle karakteristikker, mener man at de tilhører biskop Valdivieso. Levningene har skader i venstre hånd og ryggraden, og liket ble trolig forlatt på stedet for mordet inntil biskopens mor ba morderen om tillatelse til å gravlegge ham i kirken, konkluderte direktør Guido.

Den dominikanske biskopen Antonio Valdivieso kom til Nicaragua i slutten av 1543 eller tidlig i 1544. Han betraktes som den første biskop av Nicaragua og Costa Rica i henhold til oppdraget som ble betrodd ham av et kongelig dekret datert den 5. mai 1545, som gjorde ham i stand til å ha oppsyn med provinsen Cartago.

Zenit 6. januar 2001 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
6. januar 2001

av Webmaster publisert 16.01.2001, sist endret 16.01.2001 - 11:13