Den hellige Ritas liv filmes

Rita av Cascia

Roma - KI (KAP) - I den lille sentralitalienske byen Fiano Romano har man denne uken startet innspillingen av filmen om livet til den hellige Rita av Cascia (1370-1447). Filmen med skuespillerinnen Vittoria Belvedere i hovedrollen produseres av det Berlusconi-eide firmaet Mediaset i samarbeid med produksjonsfirmaet Lux-Vide, som nylig laget suksessfilmen om den salige pave Johannes XXIIIs liv. Regissør for denne fjernsynsfilmen i to deler er italieneren Giorgio Capitani.

Den hellige Rita av Cascia er en av de høyest elskede hellige, fremfor alt i de latinske landene i Europa og Amerika. Hennes liv som hustru, mor, enke og til slutt ordenssøster gjenspeiler den urolige politiske situasjonen i Italia i høymiddelalderen. Hun satte seg som kvinne over gjengjeldelsens logikk og virket som fredsskaper mellom fiendtlige klaner. I folkefromheten æres hun som hjelper i «desperate situasjoner».

Lux-Vide er produksjonsselskapet til den tidligere RAI-sjefen Ettore Bernabei. Selskapet har spesialisert seg på publikumsvennlige filmer om mennesker som har levd etter evangeliet.

Kathpress 12. februar 2004 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
12. februar 2004

av Webmaster publisert 17.02.2004, sist endret 17.02.2004 - 23:14