Levninger av kidnappet prest funnet

Colombias myndigheter meldte for noen dager siden at DNA-prøver har vist at de levninger av et menneske som ble oppdaget nær elven San Juan, nordvest i landet, stammer fra f. Javier Francisco Montoya. F. Montoya, som da var 45 år, ble kidnappet 21. november 2004 av opprørsstyrkene i Colombia (FARC), mens han oppholdt seg i byen Alto de Tamana i den nordvestlige regionen Choco.

Da han ble kidnappet var han i ferd med å forberede feiringen av Jomfru Marias uplettede unnfangelse. FARC erklærte senere at f. Montoya var blitt skutt, og at hans jordiske levninger ikke kunne returneres fordi han var blitt gravlagt.

Ikke desto mindre sa biskopen av Istmina-Tado, Alonso Llano Ruiz, at han den 24. april hadde mottatt en telefonsamtale hvor det ble hevdet at jordiske levninger, noen klær og et krusifiks var blitt funnet ikke langt fra elven San Juan.

Nok en prest, f. Cesar Dario Peña, ble også kidnappet av FARC i 2004. Hans skjebne er fortsatt ukjent.

I Colombia er det to viktige geriljagrupper - venstregeriljaen FARC og den kristne geriljaen ELN. Den katolske kirke tar avstand fra begge gruppene. FARC er den største av dem og antas å ha ca. 15.000 soldater. Dette er landets eldste og sterkeste marxistiske gruppe og krever omfattende reformer i økonomi og jordbruk. De har de seneste år gjennomført flere blodige attentater.

Catholic News Agency, 5. mai 2006 (16. mai 2006)

av Webmaster publisert 16.05.2006, sist endret 16.05.2006 - 10:50