Se til Padre Pio!

Søndag 21. juni besøkte Benedikt XVI San Giovanni Rotondo, byen hvor Den hellige Padre Pio virket i over 50 år, og også ligger gravlagt.

Benedikt XVI fremhevet Padre Pio som et forbilde for alle kristne, og spesielt prester, og berømmet hans kjærlige pleie av de syke, men også hans dype hengivenhet og bønneliv.

Den hellige far møtte representanter for Padre Pios egen orden, kapusinerne, og besøkte cellen hvor han døde i 1968, og ba etterpå ved helgenens grav.

Padre Pio ble helligkåret av Johannes Paul II i Roma, den 16. juni 2002.

Under messefeiringen foran 30 000 troende reflekterte Paven rundt den meget populære søritalienske kapusinerens liv og virke, både som skriftefar og åndelig veileder, men også som grunnleggeren av Casa Sollievo della Sofferenza (Hjem for lindring for de lidende), et internasjonalt anerkjent medisinsk senter.

"Veiledning av sjeler og lindring av lidelse; på denne måten kan vi oppsummere Den hellige Pio av Pietrelcinas liv og virke", uttale Paven i sin preken.

Den hellige far presiserte samtidig viktigheten av bønn, spesielt for de som er aktive med pleie og omsorg av andre:

"Mange av dere, ordens- og legfolk, er så opptatte med de forpliktelser som kreves i deres tjeneste ovenfor pilegrimer og de syke, at dere kan risikere å forsømme det viktigste av alle behov: å lytte til Kristus for å kunne utføre Guds vilje. Hvis denne risikoen føles nærme, så se til Padre Pio".

CWN - Catholic World News (22. juni 2009)

av Webmaster publisert 23.06.2009, sist endret 19.01.2011 - 16:04