Hungersnød på Afrikas Horn - CARITAS er der

Afrikas HornFN har erklært hungerskatastrofe på deler av Afrikas Horn. Minst 11,5 millioner mennesker trenger hjelp.

- Nå må alle gode krefter gå sammen i en solidaritetsdugnad, sier fungerende generalsekretær i Caritas Norge, Dag Albert Bårnes.

Caritas Norge har sendt ut en appell til De katolske menighetene i Norge om forbønn for ofrene og for alle som kan bidra til å lindre katastrofen.

-Nå handler det om å redde liv. Om vi ikke reagerer massivt nå vil en katastrofe verden ikke har sett maken til utspille seg for våre øyne, sier Bårnes.

Det er først og fremst Somalia, Djibouti og deler av Etiopia og Kenya som er rammet. Men også tilstøtende områder som Eritrea, Uganda, Sør Sudan og Tanzania har mange mennesker i alvorlig krise.

- Caritas er i hele området. Vi har både lokale Caritasorganisasjoner som gjør sitt beste med begrensede midler og de store internasjonale Caritasorganisasjonene. Det hele koordineres av Caritas Internationalis i nært samarbeid med FN-systemet. Vi oppfordrer både katolikker og andre i Norge til å sende sine bidrag til krisen via Caritas Norge. Vår tilstedeværelse før, under og etter krisen er en garanti for at pengene blir brukt på best mulig måte.

Du kan støtte aksjonen ved å gi ditt bidrag til Caritas, kontonummer 8200.01.93433. Merk innbetalingen "Afrikas Horn".