Caritas hjelper en million mennesker i Øst-Afrika


Foto: Eoghan Rice/Trocaire (Caritas Irland)

Pave Benedikt XVI minner om den alvorlige situasjonen 13 millioner mennesker i Øst Afrika befinner seg i.

Matvaremangelen er kritisk etter tørke, konflikt og sosial urettferdighet. I Somalia er hundretusener i fare, og ett av tre barn lider av feilernæring. Paven ber nå det internasjonale samfunnet om å håndtere denne humanitære krisen og inviterer alle i å delta i bønn for sine brødre og søstre, og spesielt barn som lider i regionen. Caritas hjelper en million mennesker i Øst-Afrika, de mottar blant annet mat og drikkevann. Selv om krisen oppstod i en tørkeperiode ligger det også sosiale årsaker til grunn for katastrofen. Den kroniske underutviklingen i regionen må håndteres og lokalsamfunn må få hjelp til å tilpasse seg det endrede klimaet i regionen.

Caritas Norge samler inn penger til Afrikas Horn. Du kan støtte aksjonen ved å gi ditt bidrag til Caritas, kontonummer 8200.01.93433, merk innbetalingen "Afrikas Horn 2011", eller gi ditt bidrag online her.

Melding fra Caritas Norge