Hizbollah-sjef ønsker paven velkommen

Offisiell logo LibanonLederen for den libanesiske Hizbollah-militsen, Sayyed Hasan Nasrallah, ønsket mandag pavens kommende besøk til Libanon velkommen. Dette melder Daily Star. Benedikt XVI lander i Beirut den 14. september, i det som er pavens fjerde offisielle reise til Midtøsten

– Vi ønsket besøket til den avdøde paven [Johannes Paul II] velkommen, og selvfølgelig også besøket fra den nåværende paven, og vi ser på det som et historisk besøk akkurat slik alle muslimer og kristne i Libanon gjør det, sa Nasrallah i et sjeldent intervju med den libanesiske fjernsynsstasjonen Almayadeen mandag. 

Til tross for at den dramatiske situasjonen i Syria tidvis har smittet over på Libanon, har Vatikanet hele tiden insistert på at pavens besøk skal gjennomføres. Sikkerheten vil uansett stå i høysetet under Benedikts tre dager lange opphold, hvor paven offisielt kommer for å presentere sluttdokumentet etter bispesynoden om Midtøsten i 2010, men også for å vise sin støtte til hele den kristne minoriteten i Midtøsten.